Pin It

Masz ochotę na danie z makaronem, ale brakuje ci pomysłu na to, co do niego dodać? Poszukaj w lodówce pora i pieczarek. Zaglądnij do szafki, w której trzymasz przyprawy. Jest oregano? Już masz prawie wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania obiadu.

Co będzie ci potrzebne?
    •  makaron świderki (ok. 4 garści)
    •  250g pieczarek
    •  1 duży por
    •  łuskane pestki słonecznika (ok. 2 garści)
    •  żółty ser w kostce (np. gouda)
    •  suszone oregano
    •  olej

Wszystkie potrzebne produkty kupisz w tym sklepie internetowym, z darmową dostawą do domu.

Sposób przyrządzania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pieczarki obieramy, pora kroimy w talarki.

Wlewamy olej na patelnię (powinna być dosyć głęboka, np. TAKA), wrzucamy grzyby i pora oraz pestki słonecznika. Podgrzewamy na niewielkim ogniu, aż pieczarki puszczą wodę, a por zmięknie. Obficie doprawiamy oregano, które nadaje całej potrawie wyjątkowy aromat.

Na patelnię dosypujemy ugotowany makaron, podgrzewamy jeszcze ok. 2 minut, dokładnie wszystko mieszając.

Po rozdzieleniu makaronu na talerze posypujemy go startym serem. Podana ilość produktów wystarczy na 3 średnie porcje.

Fot. www.prairiemushrooms.com

Jeśli uważasz ten artykuł za przydatny, podziel się nim z innymi.
Pin It
Pozostań też z nami w kontakcie:
- Polub nasz fanpage na Facebooku, a będziesz na bieżąco z najnowszymi artykułami i ciekawostkami ze świata parentingu
- Śledź nas na Instagramie. Znajdziesz tam ciekawe akcesoria dla dzieci, wartościowe książki i relacje z miejsc, w których bywamy :)
- Zapisz się do naszego newslettera. Jako pierwsza/pierwszy otrzymasz dostęp do najnowszych artykułów, konkursów i różnorodnych bonusów.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ